Reporty ze závodů

I o posledním chladném a deštivém prázdninovém víkendu se bojovalo o medajle.

Pořadateli vhodně zvolené shromaždiště (plochý travnatý hřeben) umožnilo pohyb osob i vozů bez zásadních potíží. Všechna voda, která na nás z nebe padala se brzy vsákla a louka byla neustále v dobré kondici.
Nejodvážnější byly naše naděje, neb ty prožily celé tři dny ve stanech. Staříci totiž prchali pod střechy hotelů, penzionů či chatek. Byli i tací, kteří si své nefunkční kloubky prohřívali v saunách (Svaťa,Karel) a nikoho dalšího (JanuCh) k sobě nepustili :-).
Náš život na shromaždišti probíhal převážně v oddílovém stanu. Zde se konaly předzávodní přípravy a taktické porady. Jo a taky tu byl neustále plný hrnec horkého čaje (dík JaněCh).
- deštivá etapa se běžela za teploty kolem 10°C. Byli tací, kteří vyrazili na trať pouze v oddílovém dresu. Většina však volila nějaký ten „propocovák“ od varianty cool až po vyloženě hřejivé verze. Všichni se vrátili spokojeni, snad jen Václav měl o svém výkonu jiné představy. Jak bylo již výše uvedeno, čaj se konzumoval ve velkém a byl neustále dovařováván. Nepolepšitelní vetoši (Lojzík, Svaťa) používali k zahřívání sportovcům nedoporučované valašské produkty (ani jeden totiž neřídil).
Už po E1 se začalo oddělovat zrno. Holky Tiché s Horynkou a Lojzíkem jasně ukázaly jaké jsou jejich cíle. Zbytek týmu se snažil o pozvednutí dobré nálady.
So - klasika přibyl Šalát. Moc nás potěšilo, že nebe uzavřelo stavidla a že bylo možné vyrazit na 2,5km vzdálený start, v suchém. Jediný, kdo šel do lesa provlhlý, byl Karel. Potřeboval se před závodem řácky rozcvičit a tak dojel z 15km vzdáleného penzionku na kole. Po závodě se ukázalo, že tato volba rozcvičení byla naprosto nevhodná. Zpocený, ušlapaný, rozhozený = nekoncentrovaný si na startu neočekoval = DISK a tím jeho celodenní snažení přišlo vniveč. Na otázky typu jaký pak že dopravní prostředek zvolí k cestě zpět, odpovídal na půl úst a z očí mu směrem k tázajícímu šlehaly plameny :-). Chudák Svatík po doběhnutí neměl čas ani zchládnout natož si pak s Lojzíkem valašsky zahřešit. Byl nucen okamžitě nastoupit cestu na barák. Zbytek týmu zvolil na odpoledne kulturně/turisticko/poznávací program. Nejmladší pod vedením Markéty (sestry Verča/Mája o ní ví vše) a Šaláta vyrazili na Palice, staříci se nechali dovést na Veselý kopec. O průběhu sobotního večera nemá autor povědomost, ale vedoucí večera Šalát pravil, že účastníci dodrželi všechna stále platná pravidla již neexistující ČSTV.
Všichni hledali na různých mobilních aplikacích, jak že bude v Ne - pravdu měly všechny. V 7:00 začalo pršet a ve 14:00 byl konec.
Ne -zkrácená se tedy běžela za deště a zimy jako ďas. I Pepín, který vyrazil na start jako sokol, se po 18 sekundách vrátil a přihodil vrstvu. Z E3 se stala etapa udržovací a žádné velké změny se nekonaly. Pomohl si jen Lojzík (1.místo), který v závěru přespurtoval všechny své soupeře. Jinak holky Mája (3.místo), Verča (2.místo), Horynka (2.místo) zůstaly na svých a stejně tak i my ostatní.
Závody to byly povedené a ukázaly, že ty o prázdninách nelenošicí, nezaskočí ani zima, natož pak nějaký ten deštík.
Úspěšný podzim všem. S

Pro přidávání komentářů musíte být přihlášeni.

Nadcházející události

30 čvc 2024;
17:30 - 19:00
Atletický trénink
17 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
18 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
19 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
20 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp

Přihlášení

Online členové

Strava